Дамските Jacquet Droz – елегантност и технология

Дамският модел на швейцарската часовникарка компания Jacquet Droz от колекцията Petite Heure Minute бе представен през 2012 година като нова визия за женственост и красота в часовникарския бранш. Корпусът от тази колекция е голям само 35 милиметра в диаметър, има промяна на скалата за циферблатите на часовете и минутите и изместен център спрямо циферблата на дванадесетия час.

Швейцарската компания Jacquet Droz увеличи гамата на предлаганите модели от колекцията Petite Heure Minute 35 mm с нови пет дамски версии всяка една от които представя уменията на най-добрите часовникари от марката. Циферблатът е изработен от седеф или минерали, които променят цвета си при всяко движение на женската ръка.

Новият модел е подходящ за дневна и вечерна употреба. Корпусът може да бъде от стомана или позлатен в бяло и червено злато. Двете версии от стомана покриват всички изисквания на дневните нужди. Диск със синьочерен авантюрин покорява нощта, допълнен с диаманти, които изразяват характера на корпуса. В същото време мекотата на утрото се покрива от друг модел – с циферблат от светлосин естествен седеф. Часовникът е декориран с осем звезди – номер и мотив, който е запазена марка на швейцарския бранд Jacquet Droz. Безелът на този дамски модел е декориран от 160 искрящи диаманта. Екземплярът от бяло злато е с циферблат от бял естествен седеф със структура като слънчеви лъчи, а сините стрелки са в тон с кожената каишка в син цвят, изработена от алигатирска кожа. Накрая моделът с розов циферблат предлага топли тонове, съчетани с корпус и стрелки от червено злато. Също така има и дамска версия с циферблат и безел изцяло с брилянтно обработени диаманти, подредени в красиво равновесие на метал и скъпоценни камъни.

http://www.watches-bg.com/дамски-часовници.html