Жени, носещи мъжки часовници

Тази мода жени да носят мъжки часовници се е случвала и преди във времето, случва се и днес. Живеем в много шантаво и забързано време, където е нещо съвсем нормално (оне в повечето държави) жените да носят мъжки дрехи, аксесоари, както и ръчни часовници. Понякога изглежда дори секси да видите жена, облечена в мъжки дрехи или дори да носи мъжки модни аксесоари като гривни и мъжки часовници. Не всички жени са привлечени от искрящите и скъпи диаманти, перли и искрящи дамски цветове, и това не се отнася само до часовниците. „Размерът“ винаги е имал значение. Днес все повече се срещат жени, носещи мъжки часовници, и тази модна тенденция се харесва не само от жените, но и от мъжете.
Вземете например дамският модел на Rolex Lady Datejust, който е с нормален по размери корпус за дамски часовник – 26 милиметра. Може би се предполага, че това е класически размер на часовник за една жена. Тъй като този модел Lady Datejust стана хит между жените любителки на скъпи аксесоари, от Rolex пуснаха версия на същия дамски модел, но този път с размер на корпуса от 34 милиметра. Жените все още са склонни да бъдат доста претенциозни относно часовниците, затова дизайнът им не се е променил кой знае колко, все още се залага на блясъка, камъните, циферблатите от седеф, както и позлатата. Последните години особено подерна стана позлатата на дамските часовници от розово злато или в меден цвят покритие. По принцип дамските часовници като визия са доста по-игриво проектирани на външен вид от мъжките.

Мъжки часовник, носен от жена.
Мъжки часовник, носен от жена.

Най-последната мода от тази година е Vintage стила на дамските ръчни часовници. Този стил винаги е присъствал в мъжката часовникарска модна тенденция, но напоследък се появяват женски часовници, досущ като мъжките Vintage, дори и по размери на корпуса, само че тук са украсени с кристали и диаманти, за да придобият женски дизайн.

http://www.chasovnici-bg.com/часовници-1-56-Дамски_часовници_Casio_Classic.html