Избор на мъжки часовници

Темата какъв мъжки часовник да изберем е много обширна и предмет на големи дискусии. Предвид необятността на това какъв избор на мъжки часовник да направим ще споменем предимствата на някои варианти. Повечето хора предпочитат да играят на сигурно като изберат позната от години на пазара марка часовници. Кой например не е чувал за марката Casio. Това е несъмнено една от най-известните и масови брандове часовници в света. Логично е предположението, че дългогодишното присъствие на пазара е обусловено от милиони доволни клиенти, което развива и стимулира съответната марка да върви напред. Наложилото се масово предпочитание към часовници Касио определeно не е случайно, затова и изборът на мъжки часовник Casio е повече от изгоден и правилен.

Въпреки че в своята история на създаване компанията Casio започва с друг продукт, последващото ориентиране към часовниците им донася славата на най-развиващи и достъпни за масовия потребител часовници. Не само качеството, но и цените на часовници Casio са достъпни. Клиентът има възможност да избере мъжки часовник от по-малко от 50 лева, та чак до над 1000 лв. Много дълъг път е извървяла компанията Casio, време на много тестове, проектиране и технологични иновации, за да стигне до създаването на едни от най-обичаните и предпочитани серии мъжки колекции, всяка от които със свой отличителен дизайн и разработени функции. Спортните мъжки часовници Casio G-Shock са резултат от разработена технология за издържливост. Тези мъжки часовници са проектирани на устойчивост на редица явления, като най-популярното от тях е удароустойчивостта: Shock Resistance технологията е гаранция, че часовникът и всички функции ще продължат да работят нормално дори и след изтърване или падане от ръката или други ситуации на удар, които не могат да бъдат предвидени. Gravitational Force Resistance – устойчивост на гравитационни сили до максимум 15G, което прави такъв тип часовник използваем при летене. Low Temperatura Resistance осигурява защита от ниски температури и способства за нормална работа с този мъжки часовник при условия на места със сурова зима или високопланински условия. Vibration resistance осигурява защита от вибрации като например шофиране с висока скорост по неравен път и др., а Hammer Shock Resistance има за цел за даде устойчивост на часовника на удар с чук или друг подобен тежък твърд предмет. Друг параметър на тези мъжки часовници е Dropping Shock Resistance, като са правени тестове за падане на часовника при възможно най-различни и непредвидими ситуации, за да се осигури сигурност дори най-голям брой условия. В Water Pressure Resistance осигурява висока водоустойчивост на мъжки часовници Casio G-Shock, като на някои модели тя е до 20 bar. И последно по изброяване, но не последно по важност е технологията Electrical Current Resistance, чрез която се постига устойчивост на статично електричество и осигурява предпазването на електрониката на часовниците. Разбира се всеки модел от серията мъжки часовници G-Shock притежава в различна степен съвкупността от всички тези иновационни технологии, като това зависи от самия модел и неговата цена.

Функционалността на другата култова серия часовници Casio е насочена към малко по-различна сфера. Мъжките часовници Pro Trek са предимно планински часовници и притежават перфектен инструментариум за изкачване в планината и други дейности на открито. Това, което прави тези мъжки часовници отличително, е присъствието, наред с по-стандартните функции и такива умни функции като: алтиметър, термометър, барометър, компас, които работят чрез вградените за тази цел сензори. Действително това са сложни мъжки часовници и разучаването на работата с тях и особеностите за работа с уредите изисква повече време и усилия, но в крайна сметка този труд се възнаграждава и превръща Pro Trek в незаменим помощник.

Ако тези чисто спортни мъжки часовници не са по вкуса ви, а и няма къде да прилагате и да се възползвате от функциите им, то серията Casio Edifice ще ви допадне с истинска елегантност в съчетание с елементи в спортен стил. Мотото на Casio Edifice гласи “Speed and Intelligence”, което напълно отговаря на концепцията на мъжките часовници от тази серия, проектирани с модерен функционален дизайн в динамичен и раздвижен или в по-класически стил.

Естествено за любителите на класическите часовници Casio са създали многобройна колекция от стандартни модели с вариативност, която да отговаря на всяко предпочитание и вкус. Марката Casio като цяло разработва доказаната закономерност с годините, че часовникът трябва да притежава отличен дизайн, отлична изработка и комфорт при носене и използване на самия часовник. Може би мисълта за избор на мъжки часовник Casio би се сторила скучна и банална за някои мъже новатори с оглед на наистина масовата употреба на тези часовници. Все пак за хората, които залагат на изграденото от дълги години име, марката Касио е единствения предпочитан избор за мъжки часовник.

http://www.chasovnici-bg.com/fact-42-Радиосверяеми_часовници_Casio_Wave_Ceptor.html

2 коментара към “Избор на мъжки часовници”

Коментарите са изключени.