Моделите Graff и Aerowatch – уникална механика

Diamond GyroGraff

Перфектния съюз на часовникарството и бижутерията можем да открием в новия уникален механичен часовник на швейцарския производител Graff. Чудото се отличава сред всички останали себеподобни по фазите на Луната, които са с жироскоп. Турбийонът му е с две оси. Безелът му е разкрасен с диамантена мозайка върху зашеметяващо патентовано творение на майстори ювелири. Те са използвали специална техника, чиито усвояване и тънкости отнемат цяла година. Тази скулптурна механична композиция се състои от три реда диаманти (общият им брой е 72, или 8.03 карата), два от които са с триъгълна форма и обикалят около шестоъгълен камък от същия вид. Триъгълни изумруди карат циферблата на часовника, който е тип гийош, да изглежда още по-престижно, докато още диаманти декорират разположената в позиция на два часа корона. Часовникът Diamond GyroGraff се предлага в две версии – от розово или бяло злато, всяка от които ще бъде произведен в скромен тираж от по 20 бройки. Механизмът на часовника е с ръчно навиване и 60-часов силов резерв на механизма. Функциите не просто отчитат тривиалните часове и минути, а към тях е редно да добавим и гореспоменатите турбийон с две оси и фазите на Луната с жироскоп. Корпусът е 48-милиметров. Водоустойчивостта на този истински и уникален механичен часовник се простира до 30 метра или 3 bar. Купувачите ще могат да избират дали циферблатът да е бял или черен. Финалът идва под формата на кожена каишка от алигаторска кожа със сгъваема транспарантна закопчалка.

Дамският часовник с турбийон Diamond GyroGraff
Дамският часовник с турбийон Diamond GyroGraff

Aerowatch

Швейцарският часовникар Aerowatch празнува настъпването на пролетта (или по-скоро участието си на изложението в Базел) с новото попълнение в Grande Squelette. Фантастичното механично произведение на магьосниците от Ла Шо дьо Фон носи името Renaissance Fir Tree. Елегантният механизъм спазва традициите в архитектурата на стила Art nouveau, но съчетани с естетиката на 21 век. Всъщност часовникарската компания Aerowatch е млада по стандартите на швейцарските традиции във времеизмервателното изкуство. Създадена е през 1910 година и по онова време се отличавала от множеството подобни фирми по английското си име, рядкост за началото на 20 век и сигурен белег за амбициите на международния пазар. Над век по-късно международните успехи и признание са факт в 110 страни по света, а задачата на Fir Tree е да представи марката в най-артистичната възможна светлина и на мега шоуто в Базел.
Този механичен часовник Aerowatch е с ръчна изработка на механизма, като е използван калибър Unitas 6498 със 17 камъка и развива 18 000 вибрации за час. Функциите на часовника се ограничават до класическите час, минути и секунди, без залитания в излишни посоки. Корпусът е стоманен, с диаметър 45 милиметра и ефектен прозрачен заден капак, от който се вижда работата на механизма. Водоустойчив е до 50 метра. Секундомерът е изнесен странично на позиция 6 часа.
В случай, че жълтата кожена каишка не ви допада, налични са различни цветни и по-дискретни варианти. В същата колекция може да намерите и изцяло черния отново стоманен вариант, който стои семпло и изчистено с черна каишка, или да се спрете на класическа тъмнокафява каишка, съчетана с полирана стомана в естествения сребрист цвят.

Автор: ProTime-Bg.com

Renaissance Fir Tree