Ревю на колекцията от часовници JeanRichard Terrascope

Без съмнение часовниците Terrascope са фантастично олицетворение на духа на JeanRichard. И то не заради елегантния, но запазил грубостта си дизайн, висококачествения стоманен корпус или практичната гумена каишка. Авантюристичният дух е нещо повече от сбора на тези елементи.

От прашните пътеки до пясъците на пустинята, от скалистите зъбери до горската прохлада – Terrascope е от тази порода часовници, която иска да бъде ваш верен спътник. Особено ако спадате към щастливата група на малцината, за които животът е всекидневно приключение на непознатите кътчета на света.

Ъгловият корпус на часовника Terrascope е комбиниран с голям кръгъл безел, което вдъхва чувство едновременно за модерен и мъжествен характер. Функционалността изисква здравина и марката JeanRichard се гордее, че продуктът им я притежава. Този инструмент за време ще радва притежателя си и с водонепропускливост до 100 метра или 10 атмосфери. Изобретателният контраст при различната техника на полирането на основата на корпуса и безела кара светлината да играе с отблясъците по стоманата на часовника еднакво ефектно както на приглушена романтична светлина, така и в прашния Land Rover в саваната.

Стрелките на часовете и минутите на този луксозен швейцарски часовник са решени в различни форми за ясна и четлива приложимост, като са подсилени с луминисцентен слой за ярко осветяване през нощта. Стрелката на секундите се отличава с червен връх, който подчертава съчетанието на дизайнерски със спортни характеристики. В опит да задоволи вкуса на многобройните си клиенти, JeanRichard предлага часовника с неочаквано разнообразие от циферблати и каишки към него. Ръката на атлета може да се радва на невзрачната и практична гумена каишка, но тази на по-изискания ценител ще бъде галена от кожа на алигатор. Цветовете на колекцията от часовници също варират от ненатрапчиви до най-ярки тонове, в зависимост от вкуса ви. Часовникът JeanRichard Terrascope може да се поръча и със стоманена верижка, а марката дори се хлъзва по наклонената плоскост на непрактичните, но доволно скъпи и явно доста съществени в пустинята акценти от розово злато.

Филисофията на часовниците все пак се свързва предимно с пътешествия и изследвания, така че компанията държи да подсили този си ореол. За целта търси за свои посланици героите на нашето време. Според JeanRichard един от тях е британският фотограф Ник Бранд. Той е влюбен в Африка и е известен със забележителните и много съкровени портрети на дивите животни в естествената им среда. Освен това Бранд се занимава и с благотворителност към фондацията Big Life, чиято работа е насочена към защитаването на дивата природа.

1 коментар към “Ревю на колекцията от часовници JeanRichard Terrascope”

Коментарите са изключени.