Часовникът не просто показва времето – той е връзката на човек с времето

Според експерти в сферата на часовниците всеки успял уважаващ себе си мъж над 25-годишна възраст трябва да носи часовник, струващ не по-малко от хиляда лева и притежаващ автоматичен механизъм. Те добавят също, че е вярно твърдението, че един часовник Timex ви казва времето също толкова точно като някой скъпарски часовник, но часовникът не е просто, за да казва време, той е вашата връзка с времето. Часовникът е стил, история и характер. На по-практично и техническо ниво часовниците са резултат от безброй часове на научни изследвания и развитие, върху който работят най-добрите инженери в света, за да успеят да съберат стотици малки части в една трайна и точна машина, при това с ограничени размери. Класовите маркови часовници са повече изработка и стил, отколкото да посочват времето. Ако животът беше толкова прост, както някои биха искали да изглежда, никой от нас нямаше да притежава нищо стойностно, защото в края на краищата на човек му стига една риза, за не е гол, може да стигне и с автобус до някъде вместо с кола и също картонена кутия над главата може да го запази от дъжда също като дом.

www.protime-bg.com
Аргументите и следствията от тях са ясни: успелият мъж задължително трябва да посвети една значителна сума от доходите си за закупуване на часовник с добро качество и на престижна марка. В случай, че се съмнява в рентабилността на покупката само след кратко време той ще разбере, че купувайки си луксозна стока като марков часовник ще му донесе прецизност и дълголетие, престиж и традиции. И ако с тази презумпция са съгласни по-голямата част от мъжкото съсловие, то не толкова голяма част имат възможност на практика да приложат схващането за закупуване на скъп луксозен мъжки часовник, а други пък предпочитат да дадат тези пари за ваканция, бижу за приятелката си и други варианти. Невъзможността да отдели голяма сума пари не е болка за умиране или края на света за един мъж, защото има много алтернативи за избор на качествен марков часовник на значително по-ниска цена от хилядарката. Часовниците от среден клас на достъпните марки предлагат продукти заемащи средната позиция между евтините и нетрайните часовници и луксозните скъпи часовници.

Говорейки за по-достъпни марки, американските часовници Timex са класически пример за сбъдната американска мечта, предлагайки маркови часовници с дългогодишна история, но за не много големи парични знаци. Японските часовници Casio предлагат също така достъпни цени и огромен асортимент. И двете марки разполагат с модели в различен стил. Ако имате класическо ежедневие, избирате класически часовник, ако сте активен човек, който обича природата и искате часовник с функции, който върши работа – избирате спортен часовник, ако начина на живот и стила ви е между тези двата, се насочете към спортно-елегантен мъжки часовник. За любителите на достъпните механични часовници японската марка Orient удовлетворява техните изисквания за самонавиващи часовници с традиции, качество и масови цени. За мъжете, които държат на швейцарските часовници, но на ниска стойност, марката Swatch е запълнила точно тази ниша като тотален световен лидер на производител на евтини swiss made часовници.

И така, дори и да не можете или не искате да отделите солидна сума за скъп часовник, това не е повод за отрицателни емоции. Важна е сантименталната стойност на часовника за един мъж, защото когато си купите часовник, вие в крайна сметка си купувате аксесоар, изразяващ начина на живот. Марковият часовник е паспортът на притежателя в лигата на себеуважаващите мъже. Но независимо от марката на часовника, без значение колко много или колко малко ви струва, трябва да го носите за себе си и да го носите с увереност. Наслаждавайте му се. Часовникът ви може да бъде толкова ценен, колкото възприемате да бъде – добра философия за начина на живот и носенето на часовници.

www.watches-bg.com

1 коментар към “Часовникът не просто показва времето – той е връзката на човек с времето”

Коментарите са изключени.