Швейцарският бранд часовници Tissot – историята на една могъща компания

През 2003 г. швейцарската часовникарска компаня Tissot издават малка книжка, която започват да дават като подарък на всеки един клиент, закупил часовник от марката Tissot. Книгата за историята на швейцарския бранд Tissot е налична на няколко езика. Оригиналното издание по принцип е на френски език, но е преведено още на английски, немски, италиански, испански, португалски, полски, китайски, руски, персийски, арабски и японски език. Кутията на всеки един часовник от марката Tissot е проектирана по специален начин, като задната й страна имитира библиотека, чиито последни два реда са заети от книгата и от цветен каталог с най-атрактивните модели дамски и мъжки колекции на бранда. Това превръща кутията на всеки един ръчен часовник в приятна изненада за клиентите, когато открият на пръв поглед незабележимите елементи, който са част от нея. Освен това е луксозен завършек на всеки уникален часовник Tissot. Тази книга символизира близката връзка между компанията и нейните клиенти, която съществува не само в Швейцария, но и по целия свят.

2003 година, не е случайна – тя е годината, в която се навършват 150 години от създаването на компанията, основана в Le Locle, Швейцария през 1853 г. В книгата е описана подробно богатата история на една 150-годишна компания за швейцарски часовници. В нея се разкрива свят, често смятан за затворен и някак тайнствен. Книгата е отпечатана в няколко милиона копия – иновативен акт, който е типичен за традицията на самата компания – да създава нови и уникални неща.

Тогавашният президент на компанията, Francois Thiebaud, споделя в книгата, че тя принадлежи на същата определена цел, към която се стреми компанията – а именно да заздрави връзката с високо ценените си клиенти. Също така, той споделя,  че всеки от служителите на Tissot в над 150-те държави, в които присъства марката, играе ролята на „посланик” в съответната държава, за да поддържа репутацията и визията на компанията на едно и също високо ниво навсякъде по света.

Директорът на Tissot разказва още, че преди години най-често използваната дума, за да се опише марката била „традиционна”. Оттогава основна цел на компанията е да даде истински смисъл на знака „плюс” – белият кръст от знамето на Швейцария, който се съдържа в логото на Tissot. Средата, която ръководството е създало, е много стимулираща и насърчаваща динамиката и креативността. Въпреки, че думата „традиционен” най-често се използва с положително значение, важно за компанията е клиентите й да свързват избора си на часовник с тенденциите, цветовете и материалите на съвременния начин на живот. Ето защо вниманието към детайлите и качеството на продуктите на Tissot е неотслабващо. Компанията свързва думата „иновация” с традиционните ценности.

Марката Tissot е водещ производител на швейцарски часовници с традиции. Компанията се откроява от конкурентите си благодарение на допълващите се продукти, които се явяват нейна сила. Например, серията T-Touch – часовници с тъч дисплей, е смесица от най- добрите последни технологични допълнения на Swatch Group. Това е повече от часовник, това е въплъщение на техническата сила, чудо на часовникарското изкуство. Това е най-високотехнологичният часовник на света е, благодарение на осезаемата си функционалност, ненадминат в привързаността на потребителите.  Освен моделът T-Touch, продуктовото разнообразие на Tissot включва и сериите T-Collection, чиито часовници са често авангардни и в съответствие със съвременните тенденции. Часовниците са едновременно различни и еднакви, което определено е спечелило одобрението на обществото. Един от интересните модели на Tissot е джобният часовник T-Win, което име напомня за производителя – лозунг, който подчертава важността към технологията: „Tissot – иноватори по традиция…” Директорът на компанията продължава с това, че за тях синхронът между уважение към миналото и креативността на съвремието има огромно значение. Забележително е запазването на седалището на Тисо в същия швейцарски град, в който е поставено началото й в средата на 19 век. Книгата, посветена на историята на марката запознава всеки закупил си часовник Tissot с дългия път, който една компания за часовници извървява, за да достигне заслуженото си световно признание на производител на качествени швейцарски часовници на достъпна цена.

 

Разгледайте пълната гама на Tissot от www.Chasovnici-bg.com