Швейцарски механични часовници на добра цена

На панаирите за часовници обикновено акцент са моделите с най-сложните механизми и иновации, но често те са и с най-астрономически цени. Но какво да кажем за тези, които търсят механичен часовник на средно ниво, същевременно без компромис по отношение на механичното движение? Разбира се, има доста такива предложения на швейцарски механични мъжки модели на цени около 2-3 хиляди лева, които могат да удовлетворят изискванията за отлично качество на средна цена.

Луксозната колекция механични часовници на Tissot, сертифицирани от COSC, включва първите швейцарски часовници, задвижвани от калибъра, наречен Powermatic 80. Това е автоматичен самонавиващ се механизъм със сертификат за хронометър от COSC, притежаващ невероятният резерв от 80 часа. Powermatic 80 е продукт на сътрудничество между известният производител на швейцарски механизми ЕТА и именитият швейцарски производител на часовници Tissot (и двете притежавани от концерна Swatch Group). Мъжките модели от споменатата луксозна серия Tissot са в порядъка на $1000-1500.

Tissot Powermatic 80
Евтин механичен швейцарски часовник от марката Tissot.

Друг швейцарски производител Certina добавя в конструкцията на часовниците си т.нар. DS система, което е съкращение от Double Securiry. Технологията DOUBLE SECURITY е специална антишок и антивибрационна система за повишаване защитата на часовника от влага и удар. Един чудесен представител на Swiss Made часовници Certina е мъжкият модел Certina C029.407.22.031.00 от колекцията DS 1 Powermatic 80. Както показва и самото наименование на модела, този мъжки механичен часовник калибър  ЕТА C07.111 (23 камъка) има резерв от 80 часа. Моделът е с класически дизайн и размери, с функция дата и с частично позлатяване от 18 карата жълто злато. Степента на водоустойчивост е 10 bar, а цената около $1000 е просто отлична.

Certina
Механичен модел часовник на швейцарската марка Certina.

Едноименната швейцарска марка е създадена от Raymond Weil през 1976 година. Фамилната компания е една от малкото останали самостоятелни компании в сферата на луксозните швейцарски часовници. Цялата концепция на часовниците Raymond Weil е олицетворение на философията на създателя им „Прецизността е моето вдъхновение”.

Моделът Raymond Weil Maestro Trois Aiguilles Or Rose е със стоманен корпус с PVD златно покритие от розово злато (на френски “Or Rose”). Неговият автоматично самонавиващ се механизъм има резерв от 38 часа. Стрелките и индексите са също в розово злато, докато белят циферблат е в стил “clou de Paris”. Този страхотен модел Maestro Trois Aiguilles Or Rose на швейцарската марка Raymond Weil е на цена $1,495. С дългогодишния си опит и ноу-хау в създаването на луксозни дамски и мъжки часовници, Raymond Weil винаги презентират перфектни модели, който радват и най-взискателните клиенти. Всеки часовник е щателно проверен и се подлага на 350 проверки преди получаване на логото и знак за качество RAYMOND WEIL.

Raymond Weil
Часовник с швейцарски механизъм Raymond Weil