Риана и едноименните часовници Casio

Поп звездата Риана носи не един, а няколко часовника Casio Baby-G и мини часовник G-Shock в различни горещи цветови комбинации в клипа на песента си Rude Boy. Часовниците от серията на Casio Baby-Gнапълно пасват на експресивния и ексцентричен стил на певицата. Единият модел е бял Casio Baby-G BG-5601SW-7, който е съчетан в комбинация от бяла силиконова каишка и розов дисплей. Друг модел е Casio Baby-G BG-5602-9 с изцяло жълт корпус и каишка. Тези искрящи часовници в свежи цветове са насочени към енергичните, любопитните и модерни жени. Часовникът е наличен и в цветове като черен, червен, бял. Третият часовник на Риана в клипа е изцяло розов Casio Baby-G BG-5601-4. Точно същия часовник носи и певицата Kristiani DeBarge в клипа на песента си Good Bye. С още два удароустойчиви часовника се появява Риана – G-Shock Mini GMN-550-1B черен с неоново розов циферблат и Casio G-Shock Mini GMN-691-7B в бял и розов цвят. Освен това във видеото певицата стои пред фон с много часовници baby-G в различни цветове.
Друга нашумяла музикална звезда Лейди Гага носи жълт дигитален часовник Casio Baby-G BG-5602-9 в музикалните клипове Eh Eh (Nothing Else I Can Say) и Love Game. В клипа на  Eh Eh (Nothing Else I Can Say) останалите участващи във видеото също носят Baby-G часовници (червени и бели модели). Модната икона Lady Gaga несъмнено създава модни тенденции и носенето на изкрящи часовници е напълно в нейн стил.
Много от световноизвестните звезди на музиката и киното например носят часовници Casio – най-често от сериите G-Shock и Baby-G, който привличат със своя сценичен и атрактивен дизайн. Ето как се стига до това, масова марка от среден ценови клас като Casio да привлича погледите и да бъде желан аксесоар от най-успелите представители на шоубизнеса. Пътят, който извървява марката в исторически план, е съпътстван от забележителни успехи.
Със стартирането на първия си часовник през 1974 г., Casio влиза в пазара на ръчните часовници в момент, когато часовникарската индустрия току-що е открила цифровата технология. Като компания с най-съвременни електронни технологии, разработени за джобни калкулатори, Casio имат увереност в тази област, че биха могли да развият технологията и в производството на часовници, които ще достигнат водещи позиции на пазара. При разработването на свои модели часовници Casio започват с основния въпрос: „Какво е часовник?“ Концепцията на Касио не е просто да се направи дигитална версия на конвенционалния механичен часовник. Според компанията идеалният часовник трябва да бъде нещо, което показва всички аспекти на времето по съвместим начин. Въз основа на това, Casio създават часовник, който показва точното време, включително секунда, минута, час, ден и месец. Това става през 1974 година, а наименованието му е CASIOTRON. Това е първият дигитален часовник в света с автоматичен дигитален календар, която функция елиминира нуждата от ръчна настройка на календара при високосни години или месеци с различна дължина. Вместо да се използва конвенционалния начин с циферблат и стрелки, за индикациите е използван цифров дисплей с течни кристали, където да се изобрази цялата тази информация. CASIOTRON си спечелва признание като продукт, който представлява пълно отклонение от традиционния ръчен часовник. От този момент започва усъвършенстването на дигиталните часовници Casio, което развитие достига до немислими висоти.
През 1983 година  Casio лансира устойчиви на удар часовници с название G-SHOCK. Този продукт разбива идеята, че часовникът е крехко парче от типа на бижутата, с които трябва да се борави внимателно. Появата на G-Shock е резултат от усилена работа на инженерите на Casio, които поемат предизвикателството за създаване на най-здравия часовник в света. Използвайки дизайн с тройна защита на частите, модула и корпуса, G-SHOCK предлага радикално нов тип часовник, който не се влияе от силни удари или разклащане. Неговата практичност е призната незабавно заедно с уникалния си външен вид, който въплъщава неговата функционалност. Бързо часовници Casio G-Shock стават широко популярни, като в резултат на това следват експлозивни продажби в началото на 90-те години. G-SHOCK скоро е оборудван с различни високотехнологични сензори, захранван със слънчева енергия, радио-управляеми технологии за точност на времето и нови материали за още по-голяма издържливост. Чрез използване на винаги нови технологии и страхотен дизайн на часовниците, серията G-SHOCK се е превърнала в символ на марката Casio. Освен това Касио разширяват параметъра на потребителите на удароустойчивите часовници и към жените, като създават аналог на мъжките часовници G-Shock – серията дамски часовници Baby-G.

 

http://www.chasovnici-bg.com/оригинални-маркови-1-141-Casio.html