Кратка история на марката Casio

Мъжи удароустойчив и водоустойчив часовник Casio G-Shock
Мъжи удароустойчив и водоустойчив часовник Casio G-Shock

Японският бранд Casio е с огромна популярност по цял свят, дължаща се на огромния избор от модели, доказаното качество и постоянното усъвършенстване на часовниците чрез въвеждане на нови иновативни технологии.
Производители на марката са Casio Computer Co., Ltd, Япония, основана през 1957 г. Създатели на компанията са братята – Тодао и Тошио Касио.
Разбира се, отначало фирмата била малка, дори започнала първоначално с производство на части за микроскопи, впоследствие във времето разширила дейността си с производство на калкулатори, за да се стигне до производството на първия часовник Касио, наречен Casiotron. Това бил ръчен електронен модел,  появил се през 1974 година. Така постепенно малката компания се превръща в световен лидер в часовникарската индустрия.
С годините марката ръчни часовници развива уникалната комбинация на съчетаване на часовникарство с електроника. По този начин превръщат обикновените ръчни модели в многофункционален аксесоар, влагайки постоянно развиващите се нови технологии, налагайки името си на иноватори в часовникарската индустрия.
Въпреки, че отделят голямо внимание на дигиталните (електронни) часовници, Casio са не по-малко популярни и със своите аналогови модели. Те притежават прецизен японски механизъм Miyota, снабдени са и с функции, в зависимост от самия часовник. Дизайна на Casio е също отличителен белег както при мъжките,  така и при дамски часовници. Компанията разгръща широко своята политика, насочена към задоволяване на потребностите на всеки тип потребител. Брандът Касио е сред малкото компании в часовникарската индустрия, предлагащи  многобройни модели часовници, които да отговарят на различни стилове.
По дизайн те предлагат различни серии и разцветки, като например мъжките часовници с елегантен и стилен дизайн Beside и Classic, мъжките спортни часовници Casio Sport, Casio G-Shock (които притежават и здрава удароустойчива конструкция), спортните мултифункционални Pro Trek (снабдени с функции като компас, термометър, алтиметър, барометър и др).  Предлагат се и модели, изработени от титан (серията Casio Lineage), също така и  лимитирани луксозни серии като Casio Gold Label, Casio Red Bull и др. За дамите също се предлагат дамски модели в различни стилове. Серията дамски Casio Sheen разполага с уникални модели часовници, повечето от които са инкрустирани с кристали Swarovski или обикновените кристали от циркон.
От дамските спортни часовници с голяма световна популярност е серията Baby-G, която е дамския вариант на удароустойчивите мъжки часовници G-Shock. Компанията продължава да внедрява и развива нови технологии в своите продукти като модели с автоматично радиосверяване Wave Ceptor и часовници със соларна батерия Casio Tough Solar. Така концепцията на Япония за иновации в технологиите намира израз в дългогодишните традиции за еволюция и непрестанно развитие на Casio. Именно това печели доверие и популярност сред потребителите по цял свят.

http://www.chasovnici-bg.com/оригинални-маркови-1-141-Casio.html

 

1 коментар към “Кратка история на марката Casio”

Коментарите са изключени.