Гаранционни условия

Всички часовници в ProTime-Bg.com са нови, оригинални и доставени от официалния вносител за България на съответната марка!

Всички часовници са опаковани в оригиналната си кутия и са придружени от съответната попълнена гаранционна карта.


Гаранционният срок на часовниците е 2 години, като в повечето случаи гаранцията е международна. При възникнал фабричен дефект по механизма или проблем с водозащитата на вашия часовник според съответната указана степен на часовника, може да се обърнете към нас или директно към оторизирания сервиз на марката.


По време на гаранционния срок ProTime-Bg.com поема всякакви куриерски разходи по пратките, като по този начин не задължаваме финансово своите клиенти. 


ГАРАНЦИОННИ УСЛОВИЯ:

Клиентът няма право на гаранционен сервиз:

- При счупено стъкло; различни деформации по часовника от употреба, удар, изтърване; счупена или разкачена верижка, патенти; скъсана каишка; паднало покритие; липса на елементи от декорацията; счупена корона, бутони; изтръгната ос и др. Това са механични повреди в следствие на износване от употреба.

- При часовници, обозначени с водозащита 3 BAR, 3ATM, 30M има наличие на вода вътре (тази степен на водоустойчивост е най-ниска и е предназначена само за водни капки или пръски)

 - Ако клиентът не е спазил степента на водоустойчивост, обозначена върху часовника и гаранционната карта.

- Ако клиентът не е спазил експлоатационните изисквания, съответстващи на техническите параметри на часовника.

 - Ако е правен опит за отстраняване на повреди от клиента или други неоторизирани лица, за което има следи от отваряне по задния капак и механизма и др.

- При случай на изхабена батерия по време на гаранционния период от ProTime-Bg.com ще я подменим безплатно, като доставките до нашия адрес и обратно ги поемаме ние.


Нормална точност при механичните и кварцови часовници:

 кварцов часовник - +/- 10 секунди на месец

 механичен часовник - +/- 30 секунди на денонощие

 При прехвърляне на този диапазон, вашият часовник се нуждае от профилактика в сервиз! При установяване на точност в нормите, вашият часовник няма да бъде сервизиран!


Степени на водоустойчивост

1. 3 BAR / 3 ATM / 30 M - подходящ за водни пръски/капки (влагоустойчив)

 2. 5 BAR / 5 ATM / 50 M - подходящ за използване под течаща вода (С ХЛАДКА ВОДА, БЕЗ ИЗПОЛЗВАНЕ НА ШАМПОАН, САПУН ИЛИ ДРУГИ ХИМИКАЛИ)

 3. 10 BAR / 10 ATM / 100 M - подходящ за плитководно плуване 2-3 метра дълбочина (УМЕРЕНО И СПОКОЙНО ПЛУВАНЕ, БЕЗ СКОКОВЕ В БАСЕЙН, БЕЗ РЕЗКИ ДВИЖЕНИЯ)

 4. 20 BAR / 20 ATM/ 200 M - подходящ за дълбоководно плуване (НЕПРОФЕСИОНАЛНО ГМУРКАНЕ). Ако върху часовника има обозначение Diver/Diver's това е професионален водоустойчив водолазен часовник по стандарт ISO 6425, подходящ за гмуркане с професионална водолазна екипировка.


ВНИМАНИЕ:

Водоустойчивостта на вашия часовник НЕ Е ВЕЧНА! След 4-5 годишна употреба е възможно отслабване на свойствата на водозащитните уплътнения, което се дължи на стареене на гумените уплътнения. При често съприкосновение на часовника с шампоан, сапун (при къпане в баня), химикали (при къпане в басейн), солта (при къпане в море) и други, часовникът може да наруши водоустойчивостта си за доста по-кратко време, тъй като посочените имат способността да разяждат уплътненията.

Водоустойчивостта е много относително и нетрайно понятие при часовниците. Освен, че уплътненията са предмет на стареене, някои дейности е възможно също да нарушат водоустойчивостта на касата. Когато извършвате интензивно плуване или подлагате вашия часовник на силен удар във вода (скачане в басейн, удар от силна вълна в морето и др.) е възможно да се създаде моментно по-високо налягане, което да превиши степента на водоустойчивост на вашия часовник.

Никога не използвайте бутоните и короната за сверяване, когато вашият часовник е под вода или в мокро състояние. При манипулация с бутоните/короната, гумените уплътнения не херметизират и е възможно проникване на вода в корпуса.

При водоустойчивите часовници с корона на винт, винаги завивайте резбата добре след манипулации с короната за сверяване. В противен случай рискувате часовникът да пропусне вода при съприкосновение с нея. Някои часовници имат дори бутони на винт, за което се отнася същото положение.


За да удовлетворим всички гаранционни ремонти е необходимо представяне на гаранционна карта. Срокът за отстраняване на възникнали проблеми е от 4 до 30 календарни дни. В редки изключителни случаи, когато е необходима доставка на резервна част, неналична в сервиз в България, срокът може да се удължи до 3 месеца.


Замяна с нов или възстановяване на сумата на рекламиран часовник може да стане единствено, ако даденият проблем не може да бъде отстранен успешно в рамките на 3 (три) посещения на часовника в сервиз на марката ЗА ЕДИН И СЪЩ ПРОБЛЕМ!