Политика за поверителност

Ние от фирма "Протайм Бг" ЕООД отдаваме значение на защитата на Вашите лични данни. Информираме Ви за съответните разпоредби относно защитата на личните данни - в частност на Общия регламент за защита на личните данни (GDPR), влязъл в сила на 25 май 2018 г. и Закона за защита на личните данни - за събирането, обработката и използването на Вашите лични данни в рамките на посещението на нашата уеб страница www.protime-bg.com


1. Вашата лична информация
Тази политика за защита на личните данни обяснява как събираме и обработваме Вашите лични данни. “Лични данни“ означава всяка информация или набор от информация, която идентифицира или би могла да бъде използвана за вашето идентифициране. Това включва информация, която споделяте с нас. Тази политика обяснява как обработваме Вашите лични данни, какви са Вашите права и как законът Ви защитава.


2. Кой носи отговорност за личните Ви данни и как може да осъществите контакт?
"Протайм Бг" ЕООД е администратор на вашите лични данни и носи отговорност за законосъобразното им обработване.
Повече за нас:
ЕИК: 205490296
Адрес на управление: гр. Горна Оряховица, ул. "Антон Страшимиров" 99
МОЛ: Ангел Живков
Можете да се свържете с нас на e-mail адрес info@protime-bg.com

 

3. Информация относно компетентния надзорен орган за защита на личните данни:
Комисия за защита на личните данни
Седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Адрес за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Телефон: +359 2 915 3580 Факс: +359 2 915 3525
Email: kzld@cpdp.bg
Интернет страница: http://www.cpdp.bg/

4. Какви лични данни събираме?
При посещението на нашата уеб страница www.protime-bg.com се събират и обработват следните лични данни:
- Вашето име и фамилия
- Адрес
- Телефононен номер
- Електронна поща
При попълване на бланката за поръчка и натискане на бутона "поръчай" Вие се съгласявате за предоставянето на вашите лични данни, упоменати по-горе, към нас. Също така ако отправяте запитване в контактната ни форма, трябва да поставите отметка, че сте съгласни да ни предоставите вашите лични данни (име и фамилия, e-mail адрес).

ВАЖНО: Тъй като нашият сайт www.protime-bg.com няма форма за регистрация и потребителски панел за вход в системата, чрез който можете да контролирате, редактирате и изтривате вашите лични данни, при желание от ваша страна към такива действия може да се свържете с нас на: info@protime-bg.com или чрез бланката за запитване, налична в страницата "Контакти" на сайтът www.protime-bg.com

5. Как събираме личните Ви данни?
Ние може да събираме лична информация за Вас по следните начини:
Данни, които самите Вие споделяте с нас:
– Данни, които ни давате, когато поръчвате артикул от нас посредством формата за поръчка или отправяте запитване посредством контактната форма;
– Данни, които споделяте с нас, когато говорите с нас по телефона;
– Данни, които ни изпращате в имейли до нас;

6. С каква цел обработваме личните Ви данни?
Обработваме личните Ви данни, за да изпълним задълженията си като страна по договорът за продажба на стоки от разстояние.

7. Разкриване на лични данни пред трети страни
В дадени случаи с цел да предоставим услугите, които сте поискали от нас, може да споделим личната Ви информация с наши партньори (Куриерски фирми, с които работим).
При доставка на поръчаните от Вас артикули ние използваме куриерските услуги на Еконт, Спиди или Интерлогистика. За тази цел предоставяме Вашите лични данни, които сте посочили за доставка на съответната куриерска фирма.
Правоприлагащи органи, регулатори и други: Можем да разкрием Вашите лични данни на правоприлагащи органи, правителствени или публични органи, за да спазим всички законови или регулаторни изисквания. Можем да разкриваме Вашите лични данни, когато такова разкриване е необходимо за създаването, упражняването или защитата на правни искове, независимо дали в съдебни производства или в административна или извънсъдебна процедура. В тези случаи не сме задължени да информираме потребителите за разкриването на техните лични данни на публичните органи.

8. Събираме ли информация от деца?
"Протайм Бг" ЕООД съветва всички родители и настойници да обучават децата си на безопасност и отговорност при предоставяне на лични данни в интернет. Непълнолетни лица не трябва да предоставят лични данни към сайтът www.protime-bg.com без разрешението и знанието на своите родители или настойници. "Протайм Бг" ЕООД няма да събира лични данни ако разбере, че са на непълнолетни лица, нито ще ги използва по някакъв начин или разкрива на трети страни. Тези данни веднага ще бъдат изтривани от нас.


9. Маркетинг
Нашата фирма никога не е притеснявала клиентите си по телефон или e-mail за предстоящи оферти, събития, промоции и намаления. Можем да Ви уверим, че предоставяните лични данни към нас са само и единствено за обработката и доставката на поръчания артикул от Вас.

10. Вашите права, свързани със защитата на личните данни
Общият регламент за защита на лични данни Ви гарантира права, които може да упражните във връзка с обработваните от нас Ваши лични данни. Ако желаете да упражните някое от изброените по-долу права, моля свържете се с нас чрез контактната форма.
Вие имате право:
- да поискате да докажем или сравним точността на Вашите данни
- Да предявите претенции до компетентен орган, ако смятате, че използването на личните Ви данни от нас е незаконно
- Да поискате заличаване на личните Ви данни. Това право Ви дава възможност да се свържете с нас с искане за изтриване или премахване на личните Ви данни, дори когато няма основателна причина, за да продължим да ги обработваме.
- Да оттегляте Вашето съгласие за обработването на личните Ви данни. Това не засяга законосъобразността на обработката, която вече сме извършили на основание предварително даденото Ваше съгласие.

Срок за отговор: Ще направим всичко възможно, за да отговорим на всяко легитимно искане в рамките на седмица от подаването му. Определният в регламента срок за отговор на Вашето искане е до 1 (един) месец. Освен това имате право да подадете жалба по всяко време до Комисията за защита на личните данни. Преди да подадете жалба до Комисията за защита на личните данни, бихме искали да се запознаем с Вашите основания за жалба и претенции и да направим всичко възможно, за да ги разрешим. За тази цел може да използвате формата за контакт, за да се свържете с нас.

Фирма "Протайм Бг" ЕООД пази вашите лични данни за срок от 2 (две) години.
 
11. Как осигуряваме защита на Вашите лични данни?
Цялата информация, която получаваме за Вас се съхранява на защитени сървъри от наета от нашата фирма хостинг компания. Сайтът www.protime-bg.com притежава SSL сертификат (Secure Sockets Layer) - криптографски протокол за връзка клиент-сървър, използван за пренасяне и защита на информация в интернет.


13. Къде съхраняваме Вашите данни и за какъв период от време?
Данните, които събираме за Вас, ще бъдат съхранявани и обработвани на защитени сървъри.
Ще запазим Вашите лични данни само толкова дълго, колкото е необходимо, за да изпълним целите, за които сме ги събрали, включително за целите на съответствие със законови, счетоводни или отчетни изисквания.
За да определим подходящия период на запазване на личните Ви данни, ние вземаме предвид количеството, естеството и
чувствителността на личните Ви данни, потенциалния риск от вреди от неразрешено използване или разкриване на Вашите лични данни, целите, за които обработваме личните Ви данни и дали можем да постигнем тези цели чрез други средства и приложимите законови изисквания.

14. Заключение

"Протайм Бг" ЕООД запазва правото си по всяко време да променя или допълва настоящата Политика за поверителност. Промените влизат в сила веднага след публикуването им в сайтът www.protime-bg.com, освен ако в актуализираната версия на Политиката за поверителност не е предвидено друго. Трябва периодично да посещавате www.protime-bg.com за преглед на Политиката на повертелност. Политиката може да бъде актуализирани по всяко време без специално уведомяване на потребителите. Фирма "Протайм Бг" ЕООД не носи отговорност, ако даден потребител на сайтът www.protime-bg.com не се е запознал с последния актуален вариант на настоящата Политиката за поверителност.